ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ




Μονοήμερη Καλοκαιρινή Απόδραση
Κρουαζιέρα στο Ιόνιο
Αναχώρηση 10 Αυγούστου

Αναχώρηση απο Αιτωλικό 7:00π.μ., στάση στο Αγρίνιο για την παραλαβή συνταξιδιωτών μας και συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο Νυδρί όπου θα μας περιμένουν το κρουαζιερόπλοιο μας  με το πλήρωμα και τον καπετάνιο να μας υποδέχονται.







1η στάση:
Tο Πόρτο Κατσίκι είναι αναμφισβήτητα η διασημότερη παραλία της Λευκάδας. Οι φωτογραφίες της έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται το νησί για να γνωρίσουν αυτή την μαγευτική παραλία καθώς θεωρείται μια από τις καλύτερες της Μεσογείου.


2ή στάση:
Εγκρεμνοί έχει μοναδική ομορφιά γιατί έχει καταφέρει να διατηρήσει την αυθεντικότητά της.Μόλις φτάσεις εκεί θα καταλάβεις ότι άξιζε τον κόπο.Λευκή άμμος με μικρό βότσαλο, γαλαζοπράσινα  νερά, ένας  παράδεισος  που θυμίζει Καραϊβική στα πόδια σου. Απολαύστε το μπάνιο σας.



3η στάση:
ΦΙΣΚΑΡΔΟ (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ)
Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους με τις πολλές εναλλαγές και τις ποικίλες φυσικές ομορφιές. Εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες, γραφικοί όρμοι με γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά σπήλαια και σπάνιοι γεωλογικοί σχηματισμοί μαγεύουν τον επισκέπτη. Στολίδι του νησιού το μοναδικό χωριό που έμεινε ανέπαφο από τους μεγάλους σεισμούς του 1953,το Φισκάρδο. Παραμονή για φαγητό και βόλτα.


4η στάση:
ΙΘΑΚΗ
Πατρίδα του ομηρικού ήρωα Οδυσσέα, θρύλος, ιστορία και σημείο αναφοράς πνευματικών ανθρώπων. Η φιλόξενη και ρομαντική Ιθάκη αποτελεί ιδανικό τόπο για γαλήνιες διακοπές, ενδιαφέρουσες περιηγήσεις και εξερευνήσεις. Συνδυάζοντας αρμονικά βουνό και θάλασσα με υπέροχους όρμους και γοητευτικές παραλίες, γραφικά μονοπάτια και παραδοσιακούς οικισμούς. Παραμονή και ελεύθερος χρόνος.


5η στάση:
ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ (ΜΕΓΑΝΗΣΙ)
Επίσκεψη στο Μεγανήσι, όπου βρίσκεται το σπηλαίο στο οποίο το 1940 κατά την διάρκεια του ΄Β ’Παγκόσμιου πολέμου, χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο ο Ιατρίδισ κυβερνήτης του θρυλικού υποβρύχιου Παπανικολής (το σκάφος μπαίνει μέσα στο σπήλαιο για φωτογραφίες).



6η στάση
ΜΑΔΟΥΡΗ
Το νησί στο οποίο ο μεγάλος μας ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης γεννήθηκε, μεγάλωσε και έγραψε τα ποιήματα του. Από το 1990 έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μουσείο και παραμένει κληρονομιά στα δισέγγονα του. 


7η στάση:
Νήσος Σκορπιός το 1963, ο Ωνάσης αγόρασε τον Σκορπιό, ένα μικρό, άγονο και άνυδρο νησί, στο Ιόνιο. Φύτεψε χιλιάδες δέντρα και φυτά, έκτισε μικρούς ξενώνες και το μεταμόρφωσε σε ένα μικρό επίγειο παράδεισο. Εκεί συνήθιζε να περνά κάποιες μέρες των διακοπών του συντροφιά με διάσημους φίλους του, προβάλλοντας έτσι την Ελλάδα διεθνώς.Στην διάρκεια της κρουαζιέρας το πλοίο δένει στον Σκορπιό για ένα απολαυστικό μπάνιο στον επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση, όπου θα έχετε τον χρόνο για φωτογραφίες και μια μοναδική ξενάγηση, που θα σας φέρει κοντά στο νησί το οποίο χιλιάδες άνθρωποι από όλον τον κόσμο έρχονται να θαυμάσουν.