ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ



Α Γ Ι Ο Ι      Τ Ο Π Ο Ι

7 ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗ 16/8 - 22/8/2014



16/8 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΑΙΤΩΛΙΚΟ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΒΗΘΛΕΕΜ.
Συγκέντρωση νωρίς το απόγευμα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο των Αθηνών. Πτήση με την Αegean για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion στις 00:30 και μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

17/8 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ - ΝΑΖΑΡΕΤ - ΚΑΝΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΘΑΒΩΡ ( Αγρυπνία της Μεταμορφώσεως )
Πρωϊνό και αναχώρηση στις 11.30΄για την περιοχή της Σαμάρειας όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί όπου ο Κύριος συνομίλησε με τη Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλουμένου του Κυπρίου. Συνεχίζουμε για την ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Κατευθυνόμαστε στον ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ, στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος, συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας. Εκεί όπου ο
 Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα, μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος βρίσκεται η αρχαία πόλη Καπερναούμ στην οποία ο Χριστός είχε καταστήσει το κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλαιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων την οποία θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε για την ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα στη περιοχή της οποίας θα σταματήσουμε για φαγητό. Θα δούμε το όρος των Μακαρισμών και τα αρχαία Μάγδαλα και θα καταλήξουμε στο όρος Θαβώρ όπου βρίσκεται το Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου και θα παρακολουθήσουμε την Πατριαρχική αγρυπνία. Επιστροφή στη Βηθλεέμ. Διανυκτέρευση.

18/8  ΔΕΥΤΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ - ΜΠΕΤΣΑΧΟΥΡ (ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ) - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΒΒΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ - Ι. ΜΟΝΗ ΑΓ. ΣΑΒΒΑ ( Άβατο για τις γυναίκες)
Πρωϊνό και αναχώρηση στις 11.30΄για την Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ όπου προσκυνάμε και τη Φάτνη που Γεννήθηκε ο Κύριος. Συνεχίζουμε στο χωριό των ποιμένων και στο σπήλαιο όπου βρίσκονται οι τάφοι τους και μετά κατευθυνόμαστε στη Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Με mini busses πηγαίνουμε στη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος. Ξεκούραση.

19/8 ΤΡΙΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.
Πρωϊνό και αναχώρηση στις 9.30΄για Ιεροσόλυμα. Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων όπου θα μας δεχτεί ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλος Γ΄. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, τον Γολγοθά, την Αποκαθήλωση, την Αγία εύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη. Συνεχίζουμε με την Οδό του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, την Ι.Μ. Αγίας Άννης όπου ήταν το σπίτι της Θεοτόκου και καταλήγουμε στη Γεσθημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας, τους τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Μεταβαίνουμε στη Μονή του πρωτομάρτυρος Αγίου Στεφάνου και στο σημείο του λιθοβολισμού του. Πέρασμα από το Τείχος των Δακρύων και επίσκεψη στο Λόφο της Σιών και στο Υπερώον, στο σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στο σημείο του Μυστικού Δείπνου και της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, όπως επίσης και στον τάφο του Δαυίδ.
Ελεύθερος χρόνος στην παλαιά πόλη και τα μαγαζιά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Ξεκούραση.

20/8 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ - Ι.ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΟΤΖΕΒΑ - ΙΕΡΙΧΩΣ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ- ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ - ΒΗΘΑΝΙΑ - ΤΑΦΟΣ ΑΓ. ΛΑΖΑΡΟΥ.
Πρωϊνό και αναχώρηση στις 9.00΄για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο που ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Μετάβαση στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό, στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Θα δούμε από μακριά τη νεκρά θάλασσα , θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Πρ. Ελισαίου όπου είναι και η συκομορέα του
 τελώνη Ζακχαίου, στην Ιεριχώ και μετά θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, το όρος των πειρασμών, όπου ο Κύριος έμεινε 40 ημέρες με προσευχή και νηστεία, πριν αρχίσει το κοσμοσωτήριο έργο του. Προαιρετική άνοδος με τελεφερίκ.
Πλησιάζοντας στην πόλη της Βηθανίας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας, των αδελφών του Λαζάρου και θα περάσουμε από τον τάφο του, με δυνατότητα προαιρετικής εισόδου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος. Ξεκούραση.

21/8 ΠΕΜΠΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ - Ι.Μ. ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ - Ι. Μ. ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΟΡΕΙΝΗ - ΛΥΔΔΑ - ΙΟΠΠΗ.
Πρωϊνό και αναχώρηση στις 9.00΄για την Ιερά Μονή Κατά Μόνας όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, παλαιά Θεολογική Σχολή, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, φυτεύθηκε από τον Λωτ το δένδρο από το οποίο φτιάχτηκε ο Τίμιος Σταυρός. Καταλήγουμε στην Ορεινή, στο σημείο όπου η Παναγία μετέβη, έγκυος ούσα τον Χριστό και συνάντησε την Ελισσάβετ, μητέρα του Προδρόμου, που τον κυοφορούσε και θα προσκυνήσουμε στο ομώνυμο Μοναστήρι. Μετά κατευθυνόμαστε για τη Λύδα όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και καταλήγουμε στην Ιόππη ( Γιάφα - Τελ Αβίβ ) όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή των Αρχαγγέλων. Επιστροφή στη Βηθλεέμ για δείπνο και ελεύθερο χρόνο. Ξεκούραση.

22/8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ - Αιτωλικό.
Πολύ νωρίς το πρωί αναχωρούμε στη 01.30΄για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και με πτήση της Aegean στις 05.30΄ πετάμε για Αθήνα, και επιστροφή στο Αιτωλικό.


( Μια από τις 3 βραδιές θα μεταβούμε στα Ιεροσόλυμα για την βραδινή αγρυπνία στον Πανάγιο Τάφο )

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 790,00 €
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:     150,00 ΕΥΡΩ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 6ΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
·      Αεροπορικό εισιτήριο ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.
·      Φόρους αεροδρομίων.
·      Διανυκτερεύσεις (6) στο ξενοδοχείο Ararat 4* στη Βηθλεέμ με πρωινό και ένα γεύμα.
·      Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
·      Ανάβαση με mini bus στο όρος Θαβώρ.
·      Μεταφορά με mini bus στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα.
·      Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά).
·      Ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
·      Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας.
·      Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.
·      Ενημερωτικά φυλλάδια / Ταξιδιωτική τσάντα του γραφείου μας.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Ποτά, αχθοφορικά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός  διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.


 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ                                                             ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
 A3 928  16/08  ΑΘΗΝΑ - TEL AVIV  22:40-00:30         A3  929  22/08  TEL AVIV-ΑΘΗΝΑ      05:30-07:30       

Παρατηρήσεις:
·         Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο.
·         Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 30/07/2014.
·         Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
·         Για ακυρώσεις έως 41 μέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 40-31 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 30-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
·         Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 10/06/2014 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.
  • Κατά την μετάβασή σας στο αεροδρόμιο παρακαλώ σημειώστε πως επιτρέπεται μία αποσκευή συνολικού βάρους έως 20 κιλά.
  • Επίσης, στις χειραποσκευές απαγορεύεται οτιδήποτε σε υγρή μορφή (νερό, σούπες, σιρόπια), κρέμες, καλλυντικά, αποσμητικά, κραγιόν, τζελ, μάσκαρα, σπρέι, οδοντόκρεμα, αλοιφές, λοσιόν, λάδια, ψαλίδι, μαχαίρι, νυχοκόπτες και οτιδήποτε αιχμηρό αντικείμενο.

Προαιρετικά μπορείτε να προσφέρεται στα μοναστήρια μας ελαιόλαδο, αλεύρι για ψωμί κεριά, φάρμακα (για το λαιμό, βήχα, κρύωμα, ιώσεις, παυσίπονα, βιταμίνες, αλοιφές για εντριβή,) θυμίαμα,  καραμέλες, λουκούμια ή οτιδήποτε εσείς θελήσετε και θα είναι στη βαλίτσα σας.